Rólam

Szeretek mosolyogni. Hiszem, hogy mosolyogni, örülni az életnek jó dolog, és tudom, hogy sokszor nehéz. És ez a nehéz, a saját nehezem, ami gátolt a mosolygásban, indított el azon az úton, hogy akarjam megismerni a miérteket, az emberi lélek sérülékenységét és módszereket, amik segítenek gyógyítani!

 Kezdetekben a művészetterápiák csodáit boncolgattam, a színjátszás alatt értettem meg, hogy már az is nagymértékben segíti az önmegismerést, a belső feszültségek levezetését, ha belebújok élethelyzetekbe, karakterekbe és megtalálom a bennem élő árvát, papot vagy dühöngő megcsaltat. Versekkel, írással, álmokkal találkozva is sok kimondatlanság tud felszínre törni, ezeket a mai napig használom az egyéni folyamatok alatt.

Korán, már 16 évesen találkozhattam a családállítással, amiről később tanultam is az Integrál Akadémián. A módszert csak integrálva használom a csoport és egyéni folyamatokban, és hiszem, hogy a családi szerepek helyreállításának nagyon fontos eszköze.

Később a már említett Integrál Akadémián tanultam, ahol az elmélet mellett gyakorlati terápiás kommunikációt sajátíthattam el. Számomra fontos volt egy olyan irányt találni, ami nem kizáró, hanem egyesítő. Mindig úgy gondoltam, hogy a világunkban mindennek megvan a maga helye, csak azt fontos tudnunk, hogy mikor mihez nyúljunk. Az integrál pszichológia irányzata is erre épül, hisz ha eltörik a kezünk, gipsz kell rá, nem fogja meggyógyítani, ha beszélgetünk róla. Ha elveszítünk valakit, aki fontos volt, végig kell járni a gyászfolyamatot, ha egyedül nem megy, segítséggel, mert nem fogja kioldani a bennünk lévő fájdalmat semmilyen tabletta. 

A képzés alatt gyakorlati terápiás módszerekkel ismerkedtem meg, átélve azokat. Pszichodráma, családállítás és bodywork. Mindháromból használok eszközöket az egyéni kisérések során. A bodywork nagy szerelemmé nőtte ki magát az életemben, így a következő három évben ebben képződtem tovább. Ebben módszerben megtaláltam mindent, ami számomra fontos. Önmagamat,  páromat és a hivatásomat egyaránt. 

Jelenleg tartok csoportokat egyedül és a kedvesemmel is. Együtt álmodtunk egy nagyot, és pároknak kezdtünk tartani bodywork- öt. Mivel ez egy új terület volt, az elején sokat tapasztaltuk, mennyire más is ez, mint az egyéni fókuszú csoportok.  De hamar ráhangolódtunk és nagyon élvezzük ezt a más fajta kihívást.

Azzal együtt, hogy gyönyörködtet az emberi lélek sokszínűsége, nekem is vannak fókuszterületeim. Ezek a női lét, az anyaság, a gyermekpszichológia és a párkapcsolat/ szexualitás.

A tanulásom még közel sem ért véget, hisz mint mondtam, szeretek mosolyogni…!

Kitti