Bodyworkről

A Bodywork egy mozgásterápiás önismereti módszer. A testünk által raktározott információkból indulunk, mozgás és zene segítségével dolgozzuk át a traumákat. De mit is jelent az, hogy raktároz a test?

Manapság teljesen egyértelmű és elfogadott, hogy a stressztől kemény és csomós lesz a vállunk, a hátunk vagy ismerős lehet a „gyomorideg”, mint a köznyelvben használt kifejezés a szorongás következtében létrejövő hasfájásra. De ha ezeket elfogadjuk, mint tényt, miért nem gondoljuk tovább? Mi van a fejfájással, ami akkor tör ránk, mikor egy megoldhatatlannak tűnő problémával szembesülünk? Vagy a torokfájással, mikor konfliktusunk van, és nem merünk kimondani dolgokat, amik nyomnak belülről? Ismerős-e, hogy pl. vizsgahelyzetben még a kezünk is görcsbe rándul vagy amikor megyünk valahova, ahol kellemetlen, sokszor a lábunkban is jelentkezhet nyilalló fájdalom. Ezeket gyakran észre sem vesszük, mert rohanó életünkben csak egy újabb megoldandó feladatot jelent, ha fáj a testünk. De mi van akkor, ha meghallgatjuk, amit üzen? Mi van, ha fontosak vagyunk magunknak annyira, hogy tegyünk magunkért. Akkor a testünk üzenetei nem terhek, hanem jelzőlámpák, hogy itt most van valami, amire oda kell figyelni. És, ha tényleg foglalkozunk vele, azzal, ami éppen a jelenben van, akkor nem csak a komolyabb fizikai betegségektől óvjuk magunkat, hanem a lelkünket terhelő nehezen is könnyíthetünk. Mert a súly már attól könnyebb, ha létjogosultságot kap.  És  ha tudatosak vagyunk arra ami nehéz nekünk, könnyebben találunk utat a könnyítésére is. A bodyworkben ez is a folyamat része. Keressük, hogy hogyan lehet máshogy, hogyan lehet könnyebb.

A kezdő csoportokon a fő fókusz azon van, hogy megtanulod érzékelni a tested üzeneteit az itt és most-ban. A haladó csoportokon- ezzel a tudatossággal- találkozol többek között az intimitással, a dühöddel, a benned lévő gyermekkel, a saját határaiddal, és még sok minden mással. Kapsz egy képet önmagadról, ezáltal rálátsz az erőforrásaidra, és gyógyítod azt, ami nehéz számodra.

Ha többet olvasnál a bodyworkről, látogass el az egyesület honlapjára: www.bodywork.hu

Ha tapasztalnád, jelentkezz egy workshopra, vagy gyere csoportba. Ha először csak ízelítőt szeretnél, de most nem találsz aktuális workshopot, írj emailt.